четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Ускршње честитке председника општине и председника скупштине

Свим суграђанима који обележавају Ускрс по Грегоријанском календару у име Општине Сремски Карловци и у своје лично име желим срећан и благословен Ускрс, хришћански празник над празницима, који зближава заједницу, окупља породицу и повезује пријатеље. Нека вам срца, током данâ празновања, испуне љубави и радости и нека у миру и весељу прославите дан када је Исусовим ускрснућем светлост вечног живота победила вечну таму смрти.

Ускрс је круна хришћанске године. То је врхунац којим се затвара један круг и започиње нови. Драматични догађаји, који се окончавају Исусовим распећем и смрћу, позивају сваког хришћанина да закорачи стазом истинског духовног подвига, да одговори искушењима живота, свакодневице, да саосети са страдањима и мукама Сина Божјег, како би се, на крају, сâм спасио од пропасти и очистио своју душу – како би доживео лично ускрснуће.

Зато Исусова победа над смрћу, у сваком вернику, прераста у радост и слављење живота. Она појединцу улива наду у коначну победу. То је пут подвига, који учи разграничењу добра и зла, истине и лажи, чистоте и греха. Нека вас, драги суграђани, милост Божја и сопствена вера воде искључиво таквим стазама живота.

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


У сусрет празнику Христовог ускрснућа, Вама и свим суграђанима католичке вероисповести упућујем искрене честитке, уз жељу да празничне дане проведете у миру и радости, заједно са својим породицама и пријатељима.

Вера у Христа и његово ускрснуће, наш је путоказ и светло које побеђује свако безнађе, искушења и потешкоће.

На тај начин, оснажени вером и надом у боље сутра, можемо пронаћи уточиште, сигурност и мир. Јер, празник Христовог ускрснућа је празник наде и спасења, који све нас подсећа да су поштовање и уважавање различитости универзалне људске вредности.

На томе се вековима уназад темељи наше трајање на овим просторима.

Желим да радост овог празника све људе добре воље испуни љубављу и вером да хришћанске вредности увек побеђују.

Нека је честит и благословен Ускрс!

Председник Скупштине

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights