четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

У Сремским Карловцима додељене награде најбољим спортистима

Најбољим спортистима Сремских Карловаца за резултате остварене у 2021. години данас су додељена признања на свечаности која је у њихову част приређена у згради Магистрата. Општински Спортски савез, у јубиларној, десетој години, колико организује избор најбољих спортиста, настављајући традицију коју је 2009.  започео „Карловачки лист“, одлучио је да признања понесе 13 добитника у девет категорија, што је и највећи број награђених до сада.

– Карактеристично за лауреате је да су сви поникли у карловачким клубовима – рекао је председник Спортског Савеза општине Сремски Карловци Анђелко Поповић. – Напедак у спортској каријери је нормална појава, па  тако је већ доста њих на усавршавању у већим клубовима који могу да помогну у досезању резултата који они заиста заслужују. Карактеристика наших спортиста је и да су претежно млади, школског узраста, али успешни. Морамо бити поносни јер међу лауреатима имамо прваке Срема, Војводине, Србије  и исто тако рекордере, али и чланове националних селекција. Резултати наших спортиста, морам да нагласим, су изнад оног што смо у могућности да им приуштимо.

Најбољим  спортистом Сремских Карловаца у 2021. години проглашен је одбојкаш Коља Недић, који се после пионирског, кадетског и јуниорског стажа у Одбојкашком клубу Војводина, вратио у ОК Стражилово да би помогао екипи да оствари бољи пласман и постиже добре резултате. Због својих играчких квалитета, данас је алфа и омега екипе која се и ове године бори да се пласира у Прву лигу Србије.

Титула најбоље спортисткиње за 2021, по одлуци Спортског савеза припала је атлетичарки Оливери Каназир, репрезентативки која је постигла најбољи резултат у Србији у сениорској конкуренцији иако је још јуниорка. Оливерину сестру близнакињу такође атлетичарку, Милицу Каназир, Спортски савез прогласио је најбољом младом спортисткињом у 2021. години. Сребро на првенству Србију и Купу Србије, као и на првенствима за млађе јуниоре, те бронза на дворанском првенству Србије у дисциплини скок са мотком кандидовали су је између осталог за то признање. 

Најбољи млади спортиста у 2021. године је фудбалер Богдан Плавшић, који је прве кораке у том спорту начинио у ФК Стражилово, под тренерском палицом Ђокице Костића. Таленат је преко новосадских клубова, укључујући и Војводину, наставио да показује у Београду и сада је члан Чукаричког.

Њени клупски другари, оријентирци Давид Хусаг и Јанко Живков, те атлетичар Стеван Росић и каратисткиња Нађа Станић проглашени су спортским надама Карловаца.                                                                                   

Тренер млађих категорија Одбојкашког клуба Стражилово Марко Холик  добитник је награде за најбољег тренера. Његовим заслугама сматрају се резултати млађих категорија клуба. Приврженост деци, ангажовање и жеља да најмлађима усади лепе манире и још доста тога осим спортске обуке, издвајају Марка  у избору за ласкаву титулу.

За најбољи клуб у 2021. проглашен је  ОК Стражилово, који је у претходној сезони у Другој лиги Србије заузео пето место, а ове године се бори за улазак у Прву лигу Србије чиме би поновио најбољи резултат у традицији дугој више од 70 година. Ипак, како се чуло на јучерашњој свечаности, успеси млађих категорија, били су разлог да се клуб прогласи најбољим. Кадети су на првенству Војводине освојили треће место, а на државном првенству, на завршном турниру девету позицију. Предпионири су освојили четврто место на првенству Војводине и шесто на првенству Србије.

Награда за животно дело припала је некадашњим одбојкашицама Радмили Остојић и Нади Гашевић иза којих је богата спортска каријера.

Вреднујући наклоност према спорту која се манифестује на различите начине, Спортски савез је данас доделио и захвалнице. Добили су их млади кајакаши, који су својим успесима приредили огромно изненађење будући да клуб у ком тренирају постоји од 2019. године, Никола  Пуношевац и Ведран Булатовић,  први човек општине Александар Саша Стојкечић, председник Скупштине општине Бобан Петковић и цвећара „Кочиш“.

текст: Зорица Милосављевић / фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights