недеља, јун 23, 2024
ВестиСпорт

У Сремским Карловцима додељена спортска признања за 2022. годину

Нешто касније него иначе, данас су у Сремским Карловцима проглашени најбољи спортисти у минулој години и додељена им заслужена признања, у организацији општинског Спортског савеза.

Титулу најбољег спортисте Сремских Карловаца у 2022. години понео је  одбојкаш ОК Стражилово Вук Вишекруна , који је радом и трудом већ скренуо пажњу на себе због чега је и овенчан наградом за најбољег средњег блокера првенства Војводине. У категорији младих спортиста за најбоље су проглашени  Дуња Чанчаревић, чланица Оријентиринг клуба Стражилово и каратиста КК Импулс Никола Малешевић.

За најперспективнијег спортисту у прошлој години проглашен је Немања Менковић, такмичар АК ЕС атлетикс, а екипа 2007. годишта Одбојкашког клуба Стражилово за најперспективнију екипу.

По одлуци Спортског савеза, у 2022. години најбољи тренер је Миленко Георгијевић, тренер најмлађег карловачког клуба – Спортско кајак кану удружења Стари Дунав, док је титула најперспективнијег тренера отишла у руке Немањи Срдићу из Кошаркашког клуба  Тим систем Стражилово. Стрељачка дружина Стражилово, не први пут, проглашена је за најбољи клуб у 2022, а награда за животно дело припала је легенди карловачког оријентиринга  Јосипу Дућаку. Будућим надама проглашени су деветогодишњи атлетичар Дамјан Николић и оријентирац Лука Селић.

Додела спортских признања  један је од најпосећенијих догађаја у току године у Карловцима. Присуствовали су му и овог пута први човек општине Александар Стојкечић, генерални секретар Спортског Савеза Војводине Младен Стојшин, те председник Спортског савеза Анђелко Поповић.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights