понедељак, април 22, 2024
Вести

У невремену највише страдала стабла

Невреме незапамћених размера које је захватило синоћ Војводину нанело је велику штету на читавој територији карловачке општине у виду ишчупаних и поломљених стабала. Према информацијама из ЈКП „Белило” које је од раних јутарњих часова данас отклањало последице олујног ветра и кише, пријављена су и три случаја значајног ошетећења крова на кућама. На срећу није било повређених.

Како кажу у „Белилу” највише је страдало дрвеће на Стражилову. Пет–шест стабала у Дворској башти су поломљена, а у парку испред Богословског интерната мало које није претрпело оштећење.

Непосредно након олује, синоћ, у Сарајевској улици интервенисали су ватрогасци јер је дрво пало на пут. Оборено стабло евидентирано је и на улазу у Католичко гробље на Доки, и на још неколико места.

Последње заштићено стабло у Сремским Карловцима, птерокарија, која се налази поред амбуланте, значајно је страдала у невремену. Много боље је прошло, такође заштићено огромно дрво платана у порти Доње цркве, будући да је само неколико мањих грана отпало.

Ветар је оборио и билборд на великом паркингу, неколико сунцобрана у центру и две дрвене киоск-кућице.

текст и фото: Зорица Милосаљевић

Verified by MonsterInsights