четвртак, јул 18, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

У ДВОРСКОЈ БАШТИ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА УПОТПУЊУЈУ СЕ СПОРТСКИ САДРЖАЈИ – Гради се теретана на отвореном

Постављање теретане на отвореном, у спортском комплексу Дворске баште у Сремским Карловцима, почело је крајем новембра и према предвиђањима, до краја децембра може се очекивати завретак радова. Теретана се гради на површини од 80 квадратних метара иза кошаркашког трена. Имаће три мултифункционалне справе, колико је и планирано због скученог простора. Оне замењују девет фитнес направа и на свакој од њих моћи ће истовремено да вежба по троје. Планирано је и постављање тартан подлоге као и на осталим теренима у Дворској башти.

Теретану са 1,9 милиона динара у потпуности финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Њеним завршетком биће употпуњени садржаји на том омиљеном месту карловачких спортиста и рекреативаца. Прошле године у овом спортском комплексу реконструисане су атлетска стаза дуга 250 метара и стаза за скок у даљ, што је подразумевало замену подлоге и облагање тартаном. Реконструкцију су финансирали Управа за капитална улагања АП Војводине и карловачка општина. Крајем 2017. године обновљен је и дограђен кошаркашки терен да би се испунили неопходни стандарди за одигравање такмичења на њему, а за тај посао новац је издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights