четвртак, мај 30, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

ТАЧНО ПРЕМА УГОВОРЕНОМ РОКУ – Завршена санација Жупног уреда (фото и видео)

Обнова крова и фасаде Римокатоличког жупног уреда на централном тргу у Сремским Карловцима завршена је тачно у уговореном року, последњег дана новембра, а примопредаја објекта обављена је првих дана децембра. Радови су финансирани из Покрајинског фонда за обнову и ревитализацију, заштиту и промоцију културно-историјског наслеђа Сремских Карловаца, а извело их је предузеће „Energy Pro“ из Новог Сада.

Задатак тог предузећа од 1. марта, када је уведено у посао према пројекту, који је израдио „Studio D’art“, био је да рестаурира све три фасаде Жупног уреда, уз замену столарије. Осим тога предмет санације била је и зидана ограда, као и кров.

Како је својевремено изјавио представник извођача радова, био је то врло захтеван посао због стања у ком се објекат налази, материјала који су коришћени приликом градње и скучености простора за рад.

Вредност изведених радова је 15.949.377 динара са ПДВ-ом.

Званично се приводи крају и санација крова зграде Богословског интерната, коју очекује ускоро примопредаја. Зграда интерната и Жупни уред су два објекта која су у овој години обновљена из истог фонда, али од новца који је лане одобрен.

текст: Зорица Милосављевић // фото и видео: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights