недеља, јун 23, 2024
ВестиОпштина

СПРЕЧЕНО ОДЛАГАЊЕ ШУТА НА ДОЛМИ – Против починиоца предузете мере

Брзом интервенцијом надлежни у локалној самоуправи у сарадњи са полицијом прекинули су данас одлагање веће количине грађевинског шута на долми и спречили даље стварање дивље депоније.

Како сазнајемо у општини, по пријави грађана комунални инспектор уз присуство представника карловачке полиције одмах је изашао на терен где је затечен починилац. Против њега биће покренути одговарајући поступци и наложено му је да санира терен.

Из локалне самоуправе апелују на суграђане да не одлажу комунално смеће, грађевински шут и крупни отпад на долму, јер то није место предвиђено за депонију и поручују да су прописане новчане казне за такво дело. Због несавесних грађана део насипа према Старом Дунаву, с обе стране асфалтног пута, па и даље, врло је често затрпан различитом врстом отпада, који о свом трошку локална самоуправа уклања. Последњи пут то је учињено у другој половини прошле године, за шта је општина добила новац из покрајинског буџета. Да би доскочили лошим навикама, надлежни су својевремено чак подигли жичану ограду на делу долме, не би ли тек очишћен терен заштитили од даљег одлагања смећа.

Verified by MonsterInsights