недеља, јун 23, 2024
ВестиСпорт

Спортским организацијама додељени уговори о финансирању

За реализацију годишњих програма спортских клубова и удружења општина Сремски Карловци ове године издвојила је 4,5 милиона динара, милион и по више него лане, а јуче су будући корисници  тог новца потписали уговоре о финансирању у згради Магистрата.

Први човек општине Александар Саша Стојкечић истакао је да локална самоуправа помаже спортске клубове колико може и да је то ове године више него раније. Нагласио је да ће то чинити и убудуће, јер је од непроцењиве важности да деца и млади проводе време у спортским салама и одрастају здраво.

– Не треба заборавити да се подршка спорту не огледа само у финансирању рада клубова него и у улагању у спортске објекте – рекао је Стојкечић. – Реновиран је део Соколског дома и ускоро се очекује финансирање тог посла. Тај објекат је у међувремену  предат  Спортском савезу општине на управљање. Набавка опреме за теретану, која ће бити у њему захваљујући преграђивању дела простора,  коштала је око 600.000 динара.

Новац за рад у овој години на основу недавно спроведеног конкурса од општине добило је 12 клубова и општински Спортски савез. Од ове године на списку клубова који се финансирају парама из буџета налази се клуб више.  

Оријентиринг клубу „Стражилово“  додељено је 450.000 динара. Одбојкашки клуб „Стражилово“ добио је 600.000, Женски одбојкашки клуб „Партизан“ пола милиона динара, Бициклистички клуб „Стражилово“ 55.600, Карате клуб „Импулс“ 255.000, а Фудбалски клуб „Стражилово“ 320.000.

За функционисање у току ове године  Удружењу спортских риболоваца „Дунав“ додељено је 120.000 динара, Спортском удружењу за кошарку „Тимсистем – Стражилово“  280.000, а нешто мање – 210.000 динара  Атлетском клубу  „Ес атлетикс“. Понос Сремских Карловаца – Стрељачка дружина „Стражилово“ ове године може да рачуна са 579.000 за функционисање, а најмлађи клуб – Спортско кајак кану удружење „Стари Дунав“ са 80.000 динара. Нови корисник пара из буџета је „Фит&фаб“ фитнес клуб који је добио за ову годину 80.000 динара. Милион динара резервисано је за рад Спортског  савеза општине.

По речима председника Спортског савеза Анђелка Поповића, улагања у спорт у овој години у Сремским Карловцима су увећана што ће омогућити спортистима боље услове за рад и напредовање. Али, како је рекао, реално издвајање за  карловачки спорт је и веће, када се узме у обзир и улагање у спортске објекте, попут Соколског дома или изградњу теретане на отвореном у Дворској башти. Све то, нагласио је Поповић, су позитивни сигнали и наговештај бољих дана за карловачки спорт.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights