четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштво

Реквизити за игру у дворишту

Различитим спортским реквизитима и опремом јуче је карловачка општина даривала вртић „Коцкица“, који је у саставу новосадске Предшколске установе „Радосно детињство“ ради у Сремским Карловцима.

Како је рекао председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, локална самоуправа се труди сходно могућностима да помогне ову установу како би што боље обављала свој посао и мисију.

– Сматрамо да брига о деци и младима јесте наш приоритет и због тога настојимо да издвојимо далеко више пара него раније – рекао је Стојкечић јуче приликом посете вртићу. – У претходном периоду у згради су обављени радови који су побољшали услове боравка деце. Планирамо да с оваквом праксом наставимо јер објекат какав је овај, треба континуирано одржавати и то на прави начин.

Са радовима обављеним у објекту и дворишту, те реквизитима који су јуче предати малишанима, општина је близу два милиона динара уложила у ту предшколску установу.

– Сваке године се трудимо да разним средствима и помагалима, овог пута су то спортски реквизити и опрема, помогнемо деци – казала је руководилац општинског Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба. – Виљ нам је да деца одрастају и бораве у здравом окружењу. Финансирали смо недавно поправку стазе у дворишту и обложили је тартаном. На молбу запослених, сносили смо и трошкове кречења радних просторија, што је било неопходно након прокишњавања крова. У протеклом периоду смо и јачи проток интернет сигнала у згради.

Помоћник директора ПУ „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев истакла је да карловачка општина по традицији редовно помаже вртић „Коцкица“ и води бригу о својој деци, што је изузетно значајно. Како је нагласила, овај дар посебно је вредан јер је састављен од реквизита који ће предшколци користити у дворишту.

– Ако знамо колика је физичка активност битна за децу, поготово у данашње време када су она највише упућена на ИТ технологију и врло мало бораве на ваздуху, онда је јасно од какве су важности реквизити који су малишани добили од општине. Они ће бити подстицај да се деца мало више баве спортом и да буду више напољу – рекла је Мирјана Ђурђев.

Молерско-фарбарски радови у вртићу „Коцкица“ коштали су око 750.000 динара. Са 807.506 динара општина је финансирала и санацију бетонске стазе у дворишту објекта и постављање тартана по њој. То је била обавеза општине и 2016. године на основу пројекта уређења дворишта, али није реализована до сада.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights