понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштина

Састанак представника Руског дома и Општине Сремски Карловци у Београду

Јуче је директор Руског центра за науку и културу Јевгениј Александрович Баранов, у просторијама Руског дома у Београду, угостио председника Општине Сремски Карловци Александра Сашу Стојкечића и помоћницу председника Марину Јанковић, на радном састанку током којег је размотрено више тема из области заједничке сарадње.

Руски центар за науку и културу, односно Руски дом како је познатији код нас, представља најстарији руски културни центар у иностранству. Основан је с циљем да допринесе јачању пријатељских, културних и међународних веза двеју земаља – Србије и Русије.

Како је речено на састанку, Руски дом је спреман да помогне у унапређењу наставе руског језика у Карловачкој гимназији, продубљивању даље сарадње с најстаријом српском средњошколском установом и снажнијем укључивање гимназијских професора и ученика у програме и активности Руског дома.

На састанку се још разговарало и о могућностима организовања појединих изложби с темама из руске историје у Сремским Карловцима, као и о братимљењу наше Општине с руским градом Суздаљем.

Verified by MonsterInsights