недеља, јун 23, 2024
Друштво

Посета основаца Општини Сремски Карловци

Ученици другог разреда Основне школе „23. октобар“, у пратњи учитеља Марка Готовац, обишли су данас, у склопу својих наставних активности, Општину Сремски Карловци, како би се упознали с пословима које свакодневно, у раду с грађанима, обавља ова институција.

У Скупштинској сали дочекао их је председник Општине Александар Саша Стојкечић. Он је ђацима пожелео добродошлицу и, у кратком излагању, приближио улогу и значај које, у свету одраслих, има Општина. По већ устаљеном обичају, председник Стојкечић је, након што им је уручио пригодне поклоне, извео основце на балкон карловачког Магистрата, одакле се, с висине, пружа незабораван поглед на главни градски трг.

Након тога, ученици су, у пратњи општинских службеника, посетили поједина одељења Општинске управе. На креативан начин, прилагођено дечјем узрасту, кроз послове урбанизма, саобраћаја, инвестиција и финансија водили су их Небојша Мркић, Живорад Милановић, Горана Гајиновић, Јован Симић и Бојана Малеш.

Посету Општини, учитељ Марко Готовац искористио је да ученици, поред упознавања с овом институцијом, понове и утврде делове пређеног школског градива.

Verified by MonsterInsights