четвртак, јул 18, 2024
ВестиСервисне информације

Саобраћајница Сремски Карловци – Петроварадин неће бити затворена

Реконструкција државног пута IIА реда број 100, у дужини од 4,2 километра кроз Сремске Карловце, подељена је у четири фазе и како наводе из Јавног предузећа „Путеви Србије“, уколико временски и други услови то дозволе, требало би да буде завршена 6. новембра.

На највећем делу деонице кроз Карловце, од 131. километра тог државног пута, тачније од чесме Мутица до 135. километра, стара коловозна конструкција, која је састојала од камених коцака, уграђених 1937. године приликом изградње те саобраћајнице, је уклоњена.

У „Путевима Србије“ нису знали да кажу када ће почети радови на деоници од Петроварадинске улице до железничког вијадукта у Заношу, али наводе да ће се саобраћај на том делу пута одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације

Како саопштавају из „Путева Србије“, у четвртој фази од Улице митрополита Стратимировића до краја трасе (км 135+600) остало је да се наспе камени агрегат и ураде асфалтни слојеви. У другој и трећој фази од Петроварадинске до Митрополита Стратимировића уклоњена је коловозна конструкција, а у току насипање слојева дробљеног каменог агрегата. Завршетак тог посла очекује се до краја месеца.

У „Путевима Србије“ нису знали да кажу када ће почети радови на деоници од Петроварадинске улице до железничког вијадукта у Заношу, али наводе да ће се саобраћај на том делу пута одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Протеклих дана у жижи интересовања житеља Карловаца као и возача из других места који путују до Новог Сада државним путем било је питање како ће се одвијати саобраћај на том делу због незваничне информације да ће он бити забрањен за путничка возила.

Из „Путева Србије“ подсећају да се транзитни саобраћај и тешки теретни саобраћај из Новог Сада усмеравају на Иришки венац, Руму и Инђију, док путничка, лака теретна возила за снабдевање до 5 тона, градски аутобуски саобраћај, као и санитетска и возила комуналних предузећа могу регуларно да саобраћају од Петроварадина кроз Сремске Карловце према Банстолу. Саобраћај је потпуно обустављен на државном путу од 26. септембра када су радови кренули од раскрснице са Тргом патријарха Бранковића до укрштања са Петроварадинском улицом.

Реконструкција је почела 24. августа, финансира је Покрајинска влада са 307,8 милиона динара, а посао је поверен Јавном предузећу „Путеви Србије“.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights