четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Награђен Савет за безбедност саобраћаја општине

Савет за безбедност саобраћаја општине Сремски Карловци добио је Плакету за допринос повећању безбедности саобраћаја у Србији на „УСБС ФОРУМУ 2023“ (Унапређење система безбедности саобраћаја) у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, који је одржан на Златибору од 12. до 14. октобра. Ту престижну награду Савет је добио за остварене резултате у претходном периоду. На одлуку о доделу награде  утицала је  чињеница да је општински Савет за безбедност саобраћаја израдио Стратегију безбедности саобраћаја на путевима општине Сремски Карловци за период 2020-2025 као и Акциони план за исти период.

Програме рада Савет је израдио у складу са поменутим документима и добио позитивно мишљење и сагласност Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Све програме Савет је у протеклом периоду реализовао 100 одсто и поред чињенице да је имао потешкоће због пандемије коронавируса.

Секретар и координатор Савета Живорад Милановић истиче да је и поред чињенице да овај Савет располаже са изузетно малим буџетом, остварен велики број активности из области безбедности саобраћаја, а највише у домену унапређења саобраћајног васпитања и образовања и превентивно-промотивних активности, док су остале реализоване у мањем број у складу са расположивим буџетом.

Као највећи изазов у реализацији активности Милановић наводи проблеме  током пандемије,  због којих је тада било готово немогуће реализовати едукацију деце предшколског, школског и средњошколског узраста, јер се морало водити рачуна и о заштитним мерама као и броју присутних.    

Сарадња Савета са другим институцијама у локалној заједници је на завидном нивоу. Велики број активности Савет организује у сарадњи са Црвеним крстом, као и са ОШ „23. октобар“, вртићем „Коцкица“ и са Полицијском станицом.

текст: Зорица Милосављевић // фото: приватна архива

Verified by MonsterInsights