недеља, јун 23, 2024
ВестиДешавања

Први пут у Сремским Карловцима Фестивал куглофа чак два викенда заредом!

Традиционална манифестација Фестивал куглофа ове године први пут биће одржана два викенда заредом, од сутра до 26. маја и од 31. маја до 2. јуна, у центру Сремских Карловаца, с тим што ће такмичење за најбољи колач бити само 25. маја.

Свечано отварање фестивала је сутра у 18.30 сати, када ће наступити чланови карловачког ОКУД-а „Бранково коло” на главном градском тргу, али ће већ од 10 сати на истом месту бити сајамско-изложбени део манифестације. У 11 сати у Фондацији „Завичајна кућа”, Андреја Волног 1а, биће отворена изложба слика, а у 16 сати  у центру почиње радионица за најмлађе „Шашави куглоф”, док од 17 часова наступа плесна група „Алтаир”.

Такмичење у изради куглофа на програму је у суботу од 10 часова, када креће фестивалска поворка и почиње предаја слатких експоната. У 14.30 сати биће проглашен победник.

Посетиоце оба викенда очекује музички програм састављен од  наступа тамбураша, хорова и бендова, програм за наше најмлађе, радионице израде куглофа пред публиком и њихово осликавање. Локална Туристичка организација током фестивала организује и шетњу кроз Сремске Карловце са водичем у суботу и недељу од 12.30 часова, а планирана је и вожња катамараном. У истим терминима шетња ће бити и  наредног викенда.

Организатор је Фондација „Завичајна кућа”, у сарадњи са карловачком Туристичком организацијом.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights