недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

Радови на Стражилову у финишу

Сва је прилика да ће реконструкција стазе до гроба Бранка Радичевића на Стражилову бити завршена у року, до 1. јуна како је и предвиђено уговором. Према ономе што се може видети на терену, остало је да се поплоча око 70 метара стазе, сагради још један дрвени мостић на њој и обнови  потпорни зид, дуг 45 метара, на почетку стазе.

Паралелено са радовима на стази уређују се горњи, као и доњи плато излетишта код ресторана „Бранков чардак“.

У току је постављање дрвеног мобилијара из производног програма Националног парка „Фрушка гора“. На Стражилову сада има укупно 33 гарнитуре за седење које се састоје од стола и две клупе од којих је једна са, а друга без наслона. Постављено је 10 дрвених канти са поклопцима, исто толико инфо-табли на самој стази, идентичних некадашњим, и три у подножју.

На доњем платоу направљени су дрвени мостови на местима где су стари, који су у међувремену иструлили,  стајали.  Ту су монтиране три од четири такозване дрвене печурке, док је једна постављена на горњем платоу код споменика.

Реконструкцију стазе финансира Покрајинска влада са 39 милиона динара. Посао је поверен предузећу ДНБ  „Кон­сал­тинг“ из Ла­за­рев­ца, а пројекат је урадила пројектантска кућа „Гра­ђе­ви­на Но­ви Сад“.

текст: Зорица Милосављевић // фото: МИНО

Verified by MonsterInsights