недеља, април 14, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

ПОКРАЈИНА УЛАЖЕ У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА – Дворска башта добија теретану

У спортском комплексу Дворске баште у Сремским Карловцима у наредним месецима биће направљена теретана на отвореном, чија вредност је 1,9 милиона динара, речено је приликом јучерашње посете покрајинског секретара за спорт И омладину Данета Басте карловачкој општини. Теретана са три мултифункционалне справе ће се налазити иза кошаркашког терена у ограђеном делу Дворске баште и простираће се на 80 метара квадратних.

Како је приликом посете општини и самог места где ће бити изграђена теретана, у друштву државног секретара за омладину Милана Савића, рекао покрајински секретар Дане Баста, улагање у спортску инфраструктуру у Сремским Карлвцима је један од приоритета ресорног секретаријата.

– Одлучили смо да за карловачку општину која се пријавила на наш конкурс издвојимо одређену своту и уложимо у изградњу теретане на отвореном која ће бити свима на понос, а младима Сремских Карловаца служити за вежбање у овом лепом амбијенту – рекао је Баста. – Са председником општине било је речи и о даљим улагањима у спортску инфраструктуру, у Канцеларију за младе и за младе…

Председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић захваљујући се на подршци Секретаријата за пројекат теретане на отвореном која у оквиру тог спортског комплекса треба да заживи наредних месеци, рекао је да ће она пуно значити за карловачку децу и младе.

Прошле године у Дворској башти реконструисане су атлетска стаза дуга 250 метара и стаза за скок у даљ, што је подразумевало замену подлоге и облагање тартаном. Реконструкцију су финансирали Управа за капитална улагања АП Војводине и општина. Крајем 2017. године обновљен је и дограђен кошаркашки терен да би се испунили неопходни стандарди за одигравање такмичења на њему, а за тај посао новац је издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights