четвртак, јул 18, 2024
ВестиПокрајинска Влада

Почела изградња Фрушкогорског коридора

Данас је почела изградња Фрушкогорског коридора, пројекта вредног 606 милиона евра, који ће, како је најављено, бити завршен за три године.

Фрушкогорски коридор ће бити брза саобраћајница од Руме до Новог Сада, у дужини од 47,7 километара, са четири коловозне траке и две тунелске цеви дуге 3,5 километара, која ће спојити ауто-путеве ка Шиду и Суботици. У оквиру пројекта биће изграђен и нови мост преко Дунава.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је након обележавања почетка радова да ће овим пројектом, новим мостом и тунелом, читава јужна Бачка бити боље повезана са Сремским округом и Мачвом, те да ће овај коридор бити и веза између Србије и Румуније, Босне и Херцеговине и Хрватске.

„Овим стрмоглаво грабимо у будућност. Фрушкогорски коридор ће умногоме убрзати транспорт и олакшати живот људима. Желимо да генерацијама које долазе оставимо боље путеве и зато данас градимо више него икада“, изјавио је Вучић.

Догађају су присуствовали председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, амбасадорка Кине Чен Бо, чланови Републичке и Покрајинске владе, Скупштине Војводинe, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић као и председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечћић.

извор: АПВ // фото: Александар Василић, АПВ

Verified by MonsterInsights