понедељак, јун 24, 2024
ВестиДруштво

Додељена признања волонтерима Црвеног крста у Сремским Карловцима


Црвени крст Сремских Карловаца доделио је у свечаној сали Магистрата признања волонтерима и оштини Сремски Карловци. Признања су додељена за допринос у борби против пандемије Ковид 19, поводом 8. маја Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а добило их је свих 26 волонтера, који су месецима помагали најугроженијим грађанима Сремских Карловаца. Признања су уручили председник Скупштине Бобан Петковић и чланица Општинског већа за спорт , омладину и социјалну политику  Живана Живановић.

– У име Општине Сремски Карловци, желим да се захвалим свима вама који сте дали велики допринос у време пандемије, не штедећи том приликом ни своје животе, на време сте стизали код свих наших суграђана којима сте били најпотребнији. Општина Сремски Карловци је препознала ваше истинско пожртвовање и са вама учествовала у пружању помоћи. Тако ће бити и убудуће. Честитам вам овај дан а наравно и награде које сте данас добили – рекао је Петковић.

Присутнима се обратила и председница Црвеног крста Сремски Карловци, Марина Фодор.

– Општина Сремски Карловци је велики и поуздан партнер Црвеног крста. Њихова сарадња и подршка посебно су били важни током трајања пандемије Ковид 19. Кроз Црвени крст Сремских Карловаца прошло је 26 волонтера који су након обуке помагали грађанима. Свакодневно смо имали по 30 позива, а волонтерски тимови су пружили помоћ 560 пута. Коване оброке добијало је 36 људи, 321 грађанин је добијао додатни донаторски оброк. Уз помоћ Владе Републике Србије и општине Сремски Карловци подељено је 285 пакета помоћи. Народна кухиња је радила без престанка – истакла је Фодор.

Присутне је поздравила и Јелена Милић,  стручни сарадник Црвеног крста Војводине. Она је рекла да је Црвени крст у Републици Србији својим различитим хуманитарним програмима  је у 2020. години стигао до 1,5 милион људи.

Verified by MonsterInsights