четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Васкршње честитке председника општине и председника скупштине

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Српској православној цркви, Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и драгим суграђанима у име Општине Сремски Карловци и своје личне име честитам предстојећи Васкрс, са жељом да дане празника прославимо у мудрости и побожности, радујући се славној Христовој победи над смрћу, јер Он – како написа Свети апостол Петар – „за гријехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе Богу“.

Људски је живот ход од Витлејема до Гологоте, од рођења до смрти. Дуж тог пута, за нас, неуморне путнике, Христос је засадио дрвореде мудрости – заправо Своје искупитељско учење – не би ли нас својим густим крошњама заштитили од жарке врелине посрнућа, каљања душе и греховног пада.

У невољама и искушењима, сваки човек проживљава личну Голготу, своје страдање и патњу. А када на врхунцу мука свесно опростимо непријатељима својим, „јер не знају шта чине“, показујемо да смо схватили поруку Сина Божјег да „разапињање на крсту“ никако, ни за кога од нас, није крај пута. Иза тога обавезно следи васкрсење, враћање у живот. Оно се подједнако односи на човека, појединца, али и на цело човечанство, које би, кроз васкрсење духа, морала, правде, друштва…, морало да досегне неопходно прочишћење.

И док прослављамо дан победе над оковима смрти и пропадљивости, када је Христос, устајањем из мртвих, човечанству даровао вечни живот, волео бих да се држимо речи Светог апостола Павла: „…будите великодушни према свима. Гледајте да нико не враћа коме зло за зло; него свагда идите за добром, и међу собом и према свима“. Искрено и чиста срца упућујем вам најрадоснији поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Честитка поводом Ускрса председника Скупштине

Свим православним верницима, најсрдачније честитам празник васкрсења, са жељом да празничне дане проведу у радости и љубави са својим најмилијима. Празник васкрсења је дан радости и дан победе живота над смрћу, јер како кажу свети православни оци, светло васкрсење Христово је темељ наше вере, јемство наше наде и храна наше љубави.У празничним данима у којима се слави васкрсење Исусово, наше молитве треба да буду посвећене миру, здрављу и напретку наших породица! Као симбол борбе за веру, спасење и слогу, Ускрс је празник коме се радујемо и који празнујемо, уједињени у напорима да унапредимо живот у нашој заједници.

Поштујући традицију и важност породице, надамо се да ће и овај празник донети слогу, љубав и сваки напредак свим грађанима Сремских Карловаца.

Христос воскресе!

Председник Скупштине општине

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights