четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштво

ОСНОВНА ШКОЛА – Обавештење – Упис прваци

Обавештавају се родитељи деце рођене од 01.03.2013. до 28.02.2014. године, која су стасала за упис у први разред основне школе, да ће од 01.04.2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у Основну школу „23. октобар“ из Сремских Карловаца преко портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу. На овај начин школа ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години.

Након престанка ванредног стања, и дефинисања уписа од стране Министартва просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање. Ова услуга омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу (школа ће преко апликације еУпис извршити повлачење података о ученику: извод из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта, потврда о обављеном лекарском прегледу).

Родитељи који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис у Основну школу „23. октобар“, могу путем телефона да се јаве секретару школе и на тај начин покажу интересовање за упис. Јављање ће се вршити следећим данима:

Понедељак, среда и петак у периоду од 10 до 12 часова на следећи број телефона: 065/8816394.
За исказивање интересовања на овај начин, потребно је припремити следеће податке:

ЈМБГ родитеља/другог законског заступника;
Адреса електронске поште;
ЈМБГ детета.

У Сремским Карловцима

30.03.2020. године

УПРАВА ШКОЛЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights