недеља, јун 23, 2024
ВестиОпштинаСпорт

Oлимпијски комитет Србије одржао Скупштину у Карловачкој гимназији

Следећи праксу да део својих активности реализује широм Србије, Олимпијски комитет  Србије (ОКС) одржао је данас редовну годишњу Скупштину у Карловачкој гимназији на којој су усвојени извештаји о раду у прошлој и план рада у овој години, те изабран нови члан Извршног одбора ОКС-а уместо Зорана Гајића, који је између две скупштинске седнице постао министар спорта. Нови члан Извршног одбора са добијених 29 гласова од 45 присутних делагата је Ђула Мештер.

Пре почетка седнице у Карловачкој гимназији у име председника општине Александра Саше Стојкечића, који је био спречен да присуствује том догађају,  чланове ОКС-а и учеснике Скупштине поздравио је шеф Стојкечићевог Кабинета, Светомир Михаљев, захваливши се комитету на одлуци да ту своју активност одржи у Сремским Карловцима. То је, како је Михаљев рекао, израз уважавања и промоције Сремских Карловаца, који су дуги баштиници спорта. Он је напоменуо да су прво Соколско друштво код Срба, основано 1904. године у Карловцима и Стрељачка дружина „Стражилово“ , утемељивачи спорта у месту, у ком се данас 10 одсто становништва, пре свега деце и младих њиме бави, што није занемарљив проценат.

Данашњој Скупштини Олимпијског комитета у Карловачкој гимназији присуствовали су министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић и министар просвете Бранко Ружић, који се сложио са оценом председника ОКС-а Божидара Маљковића, да боље место за одржавање скупштинске седнице од Карловачке гимназије није могло бити одабрано, јер ће ове године заживети олимпијски програм у образовном систему Србије.

Делегација Олимпијског комитета Србије посетила је пре почетка Скупштине Магистрат, у ком је чланове ОКС-а  примио председник општине Александар Саша Стојкечић са сарадницима. Маљковић је изразио захвалност локалној самоуправи на помоћи у реализацији данашњег скупа.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights