четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштина

Васкршње честитке председника Општине и председника Скупштине

Васкршња честитка председника Општине Сремски Карловци

Васкрс, празник над празницима, позива нас да свим својим срцем, душом и умом истрајемо и будемо постојани у вери, у љубави према Богу и ближњима, у скромности, правди, нечињењу зла и праштању другима. Читав Христов овоземаљски живот био је поука људима да верују, чак и у нешто што нам наизглед делује немогуће. И тако, дуже од два миленијума његове речи, записане у Јеванђељу, указују на пут вечнога спасења. Оне су јасне и кажу: „Не бој се, само вјеруј“ и „Не бој се, вјера твоја спасла те је“. Своје речи снажио је чинећи многобројна чудеса, исцељења, васкрсења мртвих, умножавања хлебова – да људи виде и поверују. „Зато што си ме видео, повјеровао си“, рекао је након свог васкрсења Светом апостолу Томи и додао: „Блажени који не видеше а вјероваше“. Васкрсење Христово била је порука човечанству да се вером може победити чак и смрт. И зато вам желим да искреном вером пробудите радост предстојећег празника и подарите је вољеним особама.

Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и свим суграђанима православне вере од срца честитам Васкрс уз најрадоснији хришћански поздрав:

Мир Божји! Христос васкресе!

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Васкршња честитка председника Скупштине Општине Сремски Карловци

Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, свештеницима Српске православне цркве и свим суграђанима,

У дане Васкрса, највећег хришћанског празнике, када славимо Христову победу над смрћу, сећамо се страдалништва Сина Божјег и његовог чудесног устајања из мртвих, учињених да се кроз векове „у његово име проповиједа покајање и опроштење гријехова по свим народима“, јер страдање води у вечни живот. А Христов улазак кроз капије Јерусалима, када „му и изиђе народ у сретење“ и када беше дошао „час да се прослави Син Човјечији“, био је заправо тренутак отварања врата страдања, које је свој врхунац имало на брду Голготи у чину његовог распећа, као што је потом Христово васкрсење отворило врата живота. Тугу је заменила радост, чинећи Васкрс најрадоснијим хришћанским празником.

Нека вам Васкрс протекне у миру, љубави и срећи и нека вам празник улепшају и увеселе драге и блиске особе.

Мир Божји! Христос васкресе!

Председник Скупштине општине Сремски Карловци

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights