петак, јул 12, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Од данас грађани Сремских Карловаца Решења о утврђеном порезу на имовину добијају у електронско сандуче на Порталу еУправа

Грађани Сремских Карловаца, од јула 2020. године који имају регистрован профил на Порталу еУправа добијају електронско Решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину путем нове услуге електронске доставе у своје Јединствено електронско сандуче на овом порталу.

Прве институције јавне управе које су почеле да достављају електронска решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину грађанима путем електронске доставе (еДостава) у електронско сандуче су локалне пореске администрације. Наиме, сви грађани регистровани корисници Портала еУправа аутоматски ће добијати решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину у електронско сандуче. Електронски документ могу преузети у електронском сандучићу у року од 15 дана, а уколико га не преузму у наведеном року, сматраће се да је достава извршена. Они грађани који нису корисници Портала еУправа настављају своја пореска решења да добијају на стандардни начин – преко јавног поштанског оператора.

Електронска достава докумената (еДостава) у електронски сандучић омогућава брзу, једноставну, поуздану и бесплатну доставу решења, докумената и обавештења грађанима Србије од стране јавне управе. Коришћењем ове услуге и грађанима и јавној управи у сваком тренутку доступан је статус послатих електронских докумената.

Локална пореска администрација

Одељење за финансије и буџет

Општине Сремски Карловци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights