недеља, јун 23, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

ОБНОВА КРОВА СЕМИНАРИЈУМА У ФИНИШУ – Богословски интернат под новим црепом (фото и видео)

Још један пројекат у Сремским Карловцима је у финишу. Реч је о санацији крова зграде интерната (Семинаријум) који служи за смештај ученика Карловачке богословије, на ком је остало још да се изнесу остаци старе грађе и затвори део који је због тога предвиђен да буде покривен новим црепом на самом крају тог значајног посла.


Реконструкцији крова приступило се почетком септембра захваљујући новцу из Покрајинског фонда за Сремске Карловце на чијем челу је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, која је половином октобра посетила Богословију и уверила се у то како теку и у квалитет радова.


Како каже Јован Милановић, радови ће бити завршени у потпуности пре рока, односно пре 30. новембра, када је предвиђено да буду приведени крају. Покрајинска влада је за замену крова, који је прокишњавао, издвојила 21 милион динара.

текст: Зорица Милосављевић // фото и видео: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights