понедељак, јун 24, 2024
ВестиОпштина

Посета израелских кадета Сремским Карловцима

Председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић примио је данас кадете Израелског националног колеџа за одбрану (МАБАЛ), где је један од ментора бивша амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам. Наиме, Амбасада Израела је и ове године домаћин групи официра и подофицира, који иза себе већ имају свршене основне професионалне студије, а едукацију настављују на овом колеџу.

Групу која се данас, у згради Магистрата, састала с председником Стојкечићем сачињавало је 10 студената и троје ментора, а Сремске Карловце посетили су као пример аутентичног места изван Београда.

У току четрдестпетоминутног разговора, који је вођен у Скупштинској сали Општине, причало се о животу у Сремским Карловцима, становништву, историји, културним приликама, привреди, развоју, перспективама места, изазовима евроинтеграција, утицају близине Београда и Новог Сада на Сремске Карловце…

Идеја је била да се упознају са историјом и богатим културним наслеђем Сремских Карловаца тако да су сем Општине посетили и Карловачку гимназију и Карловачку богословију, које представљају најстарије и најважније образовне установа код Срба и где су их дочекали и угостили директор Бранко Стојков и ректор протојереј Јован Милановић. Након тога, посетили су подрум „Бајило“, где су им представљени аутентични производи Сремских Карловаца – вино и куглоф.

Verified by MonsterInsights