Посета израелских кадета Сремским Карловцима

Председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић примио је данас кадете Израелског националног колеџа за одбрану (МАБАЛ), где је један од ментора бивша амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам. Наиме, Амбасада Израела је и ове године домаћин групи официра и подофицира, који иза себе већ имају свршене основне професионалне студије, а едукацију настављују на овом колеџу.

Групу која се данас, у згради Магистрата, састала с председником Стојкечићем сачињавало је 10 студената и троје ментора, а Сремске Карловце посетили су као пример аутентичног места изван Београда.

У току четрдестпетоминутног разговора, који је вођен у Скупштинској сали Општине, причало се о животу у Сремским Карловцима, становништву, историји, културним приликама, привреди, развоју, перспективама места, изазовима евроинтеграција, утицају близине Београда и Новог Сада на Сремске Карловце…

Идеја је била да се упознају са историјом и богатим културним наслеђем Сремских Карловаца тако да су сем Општине посетили и Карловачку гимназију и Карловачку богословију, које представљају најстарије и најважније образовне установа код Срба и где су их дочекали и угостили директор Бранко Стојков и ректор протојереј Јован Милановић. Након тога, посетили су подрум „Бајило“, где су им представљени аутентични производи Сремских Карловаца – вино и куглоф.