четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштво

На Старом Дунавцу обележен Међународни дан Дунава

Међународни дан Дунава, 29. јун, Покрет горана обележава данас Старом Дунаву у Сремским Карловцима разноврсним програмом. Већ од 10 сати на том све популарнијем парчету Ковиљско-петроварадинског рита на територији карловачке општине окупило се 30 учесника Горанског еко-кампа “Дрвољуб” који бораве у Сремским Карловцима од 27. до 30. јуна упознајући природне и културне вредности нашег градића кроз боравак у природи, игру, шетње, едукативне у креативне радионице. Куриозитет поменутог еко-кампа је у томе да на иницијативу Покрета горана Војводине половину учесника чине ученици В разреда основне школе – чланови Црвеног крста Грачанице, а 15 полазника је из три новосадске основне школе – ОШ „Душан Радовић“, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Они су током дана имали прилику да се опробају у пецању, да се возе катамараном по Дунаву, учествују у забавним радионицама поред воде и уживају у залогајимаприпремqеним у том природном амбијенту.

Организатор кампа који је део пројекта „Постани и ти Дрвољуб“ је Покрет горана Новог Сада, а подршку је пружио Град Нови Сад – Градска управа за заштиту животне средине.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Покрет горана Новог Сада

Verified by MonsterInsights