четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштинаПокрајинска Влада

Мировић: Из покрајинског буџета више од 773 милиона динара за пољопривреду, водопривреду и локални развој

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара.

Покрајинска влада је посредством Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора, путем три конкурсне линије.

Општина Сремски Карловци добила је од Покрајинског секретаријата за пољопривреду 2,4 милиона динара за три пројекта. За уређење атарских путева и отресишта 758,2 хиљаде динара, 600 хиљада динара за санацију и реконструкцију и санацију водних објеката и милион динара за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију фекалне и изградњу атмосферске канализације у Патријарха Рајачића.

Уговор о субвенцији уручен је на свечаном потписивању у Покрајинској влади председнику општине Александру Саши Стојкечићу.

– Сређивање путева које користе пољопривредници је вишеструко важно. С једне стране то ће омогућити да пољопривредници лакше стигну до својих њива. С друге стране, биће унапређена безбедност осталих учесника у саобраћају. Истовремено, реконструкција постојеће и изградња атмосферске канализације у Патријарха Рајачића спада у један од главних приоритета наше општине. Субвенција покрајинске владе за израду пројектне документације представља изузетну подршку и помоћ Сремским Карловцима. Три уговора која смо потписали данас, само су део одличне сарадње коју остварујемо. Подсетићу, већ су одобрена више милионска средства за уређење фасада у центру града. А, оно што је посебно значајно за нас Карловчане јесте нов закон о Сремским Карловцима, који је покрајина предложила – рекао је Стојкечић.

Текст: АПВ/Општина Сремски Карловци // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights