четвртак, мај 30, 2024
ВестиТуризам

“ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам”

Туристичка организација и Општина Сремски Карловци организовали су радни састанак са винаријама из Сремских Карловаца. Основна идеја састанка јесте унапређење сарадње. Туристичка организација обезбедила је ресторанску дезинфекциону опрему за винарије које имају дегустационе сале, кроз европски пројекат “ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам”, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу GIZ, у партнерству са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Туристичком организацијом Србије и ХОРЕС-ом.

На састанку, винарије су упућене у даље кораке за добијање сертификата „Чисто и сигурно“, а у циљу промоције Сремских Карловаца као безбедне дестинације. До сада, Туристичка организација обезбедила је хигијенску опрему за више од 50 субјеката који пружају услуге туристима.

У сврху унапређења сарадње, Туристичка организација је припремила Упитник за пружаоце туристичких услуга на дестинацији Сремски Карловци, а резултати анкете биће коришћени, како за сагледавање тренутног стања, тако и у сврху подизања квалитета туристичких услуга.

На састанку су предочене наредне активности планиране за ову годину и сви туристички субјекти позвани су да се активно укључе у реализацију.

Verified by MonsterInsights