недеља, април 14, 2024
ВестиДруштво

Концерт у Капели мира

Вечерашњим наступом у Капели мира чланови хрватског Културно-уметничког друштва „Стјепан Радић“ из места Придворје у залеђу Дубровника, отпочели су тродневну турнеју по Војводини. Карловачка публика имала је прилику да прати наступ оркестра мандолина и хора поменутог КУД-а из Конавла, али и клапе девојака „Фигурин“ из Загреба.

По речима председнице Управног одбора Хрватског културног центра из Новог Сада мр Јасне Чордаш, КУД-у „Стјепан Радић“ ово је прво гостовање у Војводини, настало као резултат заједничког пројекта.

-Део новца за њихов долазак и боравак добили смо на конкурсу од државног Уреда за Хрвате изван Републике Хрватске са седштем у Загребу. И град Нови Сад је други пут заредом подржао пројекат под називом „Ictum urbis“ или ритам града кроз који смо обезбедили недостајући део пара и омогућили Карлвчанима, Новосађанима и Митровчанима угодно вече – казала је Јасна Чордаш.

Централни догађај за младе чланове поменутог КУД-а биће сутра у амфитеатару Спенса од 19 сати. Они ће тамо одржати концерт на ком ће се представити и фолклораши. У недељу на ред долази и Сремска Митровица.

Госте из Хрватске на почетку концерта поздравио је као домаћин, жупник Матеј Перић.

текст: Зорица Милосављевић // фото: приватна архива

Verified by MonsterInsights