четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Карловци у путеве улажу 16,3 милиона динара

Општинско веће у Сремским Карловцима  усвојило је почетком месеца Програм одржавања путне мреже на територији општине  за 2021. годину, који је 15. фебруара ступио на снагу.

По том програму из општинског буyета  у саобраћајнице у месту током године биће уложено 16.293.000 динара, од чега  520.000 динара јесте сума која потиче од новчаних казни за саобраћајне прекршаје у складу са чланом 18. Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Од поменуте своте,  за ванредно одржавање саобраћајних површина -коловоза, тротоара и друго након хаварија и елементарних непогода предвиђено је 1,2 милиона динара.

За одржавање путева у зимским условима са обезбеђењем материјала планирано је  7,7 милиона динара, а за одржавање саобраћајница шест милиона. Са 1.240.000 динара финансираће се одржавање хоризонталне и вертикалне сигнализације и њено  унапређење.

Програм ће реализовати  Општинска управа преко надлежних одељења.

За пружање услуга на одржавању објеката путне привреде Општинска управа ће  у складу са законом одабрати извођача. Јавно комунално предузеће  „Белило“ је задужено за одржавање путева у зимским условима.

Новац од казни за саобраћајне прекршаје користиће се по усвојеном програму коришћења пара за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Сремски Карловци за 2021. годину и динамиком коју одреди Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Сремски Карловци.

Извор: дневник.рс // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights