четвртак, јул 18, 2024
ВестиПокрајина 2023

Градња зграде Универекспорта у завршници

Градња продајног објекта Универекспорта у Сремским Карловима у завршној је фази и према речима директора Сектора за инвестиције и развој у тој компанији Драгана Аћимовића, за петнаестак дана ће бити у потпуности спреман за експлоатацију.

У току је монтажа опреме – расхладних витрина, полица и других елемената у унутрашњости објекта, а и споља се на самој грађевини изводе завршни потези и уређује околина.

– Мораћемо сачекати инфраструктурне прикључке, пре свега прикључак на водоводну мрежу, одобрење за прикључак на канализацију, као и одобрење за прикључење на електроенергетску инфраструктуру. Надамо се и имамо обећања да би то требало да се деси у скорије време – каже Аћимовић.

Објекат у Прерадовићевој 25, који је ова компанија након опсежних припрема почела да гради 2. јануара ове године према условима које је прописао Републички завод за заштиту споменика културе како би се уклопио у амбијенталну целину Сремских Карловаца, има 935 метара квадратних, од чега је непуних 570 квадратних метара продајни простор.

Како каже Аћимовић, реч је инвестицији вредној око милион и по евра у грађевинском смислу и опреми за обављање основне делатности. Продавница ће имати пун асортиман робе, а то значи да ће потрошачима у њој бити на располагању и рибарница са живом рибом – пастрмком и шараном, као и рибом на леду, свеже месо у МАП атмосфери и два услужна одељења деликатеса и пекаре. Пројектом су предвиђена паркинг места за потрошаче, на чему се између осталог такође сада ради.

Аћимовић истиче да је објекат специфичан и по томе што је подигнут на шиповима због карактеристика терена – песковитог тла. Саграђен је од чврстог материјала. Само пројектовање је дуже трајало јер је требало испоштовати све захтеве Завода за заштиту споменика културе, што се да већ сада видети у виду фасадних украса и бибер црепа којим је кров покривен.

Директор маркетинга у Универекспорту Оливера Ћирковић истиче да је додатна вредност целокупне инвестиције чињеница да ће у том продајном објекту радити 30 радника.

– Нама је увек циљ да што више људи генеришемо из локалне средине. Тиме се и ми сажима-мо са локалном самоуправом јер увек мора постојати процес узимања и давања једнак са обе стране. То омогућава локалном становништву радну активност у самом месту становања што је увек један од главних мотиватора и нешто што помаже људима да им радни век буде што пријемчљивији – напомиње Оливера Ћирковић.

Она каже да ће у том најсавременијем продајном простору у Карловцима бити понуђено више од 10.000 артикала, од чега значајно место заузимају брендови из сопствене производње попут свежег меса и прерађевина те органских производа.

Универекспортова продавница у Прерадовићевој улици уз државни пут IIA реда број 100, који ће ускоро бити реконструисан, први је новосаграђени објекат у тој пословној зони, који ће, надамо се, читавом потесу значајно променити изглед.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights