среда, јун 26, 2024
ВестиНови Сад се гради - ЗДРАВСТВО

Дом здравља “Адице” ускоро на услузи грађанима

Дом здравља “Адице” налази се у завршној фази изградње. У објекту ће бити смештене све службе Дома здравља. Процене су да ће пружати услуге за 17.000 грађана, а пројектован је да капацитет буде за 30 посто већи, како би могао да задовољи и будуће потребе.

Пројекат је вредан 230 милиона динара и све се финансира из буџета Града. Пројекција је да ће у јануару 2022. године све бити завршено и тада ће, након опремања, амбуланта почети да ради.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је тим поводом на инстаграму написао следећу објаву:

“Пандемија је пред нас поставила бројне изазове и показала нам да снага једне земље почива на неколико стубова а да је здравство једно од њих. Управо зато јачамо наше капацитете, а посебно у овим неизвесним временима је важно да се чувамо и верујемо здравственом систему. Адице ће ускоро добити фантастичан дом здравља од 1.000м2, у којем ће моћи да се лечи најмање 17.000 грађана, а имаће и две најсавременије зубарске ординације. Досад смо у здравство уложили много – изградили смо нову зграду Хитне помоћи, Ковид болницу на Мишелуку, реконструисали смо Дом здравља на Лиману. И ту нећемо стати! До краја године крећемо са изградњом Дома здравља у Видовданском насељу, а почетком 2022. са реконструкцијом Дома здравља у Новом насељу. Пословица каже да је у здравом телу здрав и дух, и баш тиме се водимо кад улажемо у здравље наших суграђана!” – написао је Вучевић на свом инстаграм налогу.

извор: Град Нови Сад // фото и видео: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Нови Сад се гради – ЗДРАВСТВО“ подржала је Градска управа за културу Града Новог Сада.

Verified by MonsterInsights