среда, јун 26, 2024
ВестиДруштво

Oдржана прва радионица из области популационе политике

Општина Сремски Карловци, у периоду од 24. новембра па до 10. децембра, организује програме едукације из области популационе политике и међугенерацијске сарадње, а спроводи их Центар за подршку раном развоју и породичним односима  „ХАРМОНИЈА“ из Новог Сада.

Едукације су намењене различитим групама становништва и реализују се кроз интерактивне радионице, на којима ће учесници имати прилику да уче кроз примере, развијају своја искуства и размишљају у пријатној и позитивној атмосфери.

Овај програм обухватиће три теме и тo: психолошка подршка младима, репродуктивно здравље деце и младих, као и подршка породици и брига о старима.

Вечерашњу прву радионицу свечано је отворио председник Општине Александар Саша Стојкечић, који је тим поводом изјавио:

– Ове едукације су изузетно важне у смислу подршке младима, како ђацима средње  и основне школе тако и младима који су у најбољем животном добу за формирање породице. Они сада имају прилику да чују нова искуства и да размишљају о неким темама, које данас можда и нису тако популарне и у фокусу.

На првој радионици учествовали су ученици Карловачке гимназије, а присутне је поздравила и Нада Остојић Агбаба, руководилац Одељења за друштвене делатности, која се овом приликом захвалила и својим сарадницима.

Verified by MonsterInsights