среда, јул 17, 2024
ВестиДруштво

Брзом пругом од Београда до Новог Сада крајем године

Полагањем последњег шинског поља железничког колосека на виjадукту код Бешке у присусутву председника Србиjе Aлександра Вучића данас jе завршена изградња тог обjекта на прузи великих брзина од Београда до Новог Сада.

Полагањем последњег шинског поља железничког колосека на виjадукту код Бешке у присусутву председника Србиjе Aлександра Вучића, председника Покрајинске Владе Игора Мировића и амабадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка данас jе завршена изградња тог обjекта на прузи великих брзина од Београда до Новог Сада, саопштило jе руско предузеће РЖД Интернешенел коjе изводи радове. Распонске конструкциjе виjадукта укупне масе преко 2.000 тона конструисане су у израђене у Русиjи, а на обjекту су примењене jединствене руске технологиjе за смањење буке и вибрациjа приликом преласка возова преко моста.

Иначе у оквиру деонице Стара Пазова-Нови Сад гради се и тунел Чортановци за два смера укупне дужине 2,2 километра, као и вијадукт од три километра.

Изградња брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада почела је 2017. године, а укупна вредност радова је нешто већа од 580 милиона долара.

На тој деоници укупно ће бити изграђено 28 објеката, међу којима су галерије, надвожњаци, подвожњаци, потходници, вијадукти и мостови.

Данашњем догађају присуствовао је и председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, председником Општине Инђија Владимиром Гаком и председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем.

извор: Танјуг / Дневник // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights