четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштина

Багер са широким спектром деловања

Јавно комунално предузеће „Белило“ у Сремским Карловцима купило је вишенаменску радну машину – багер за 10,2 милиона динара са ПДВ-ом и тиме обогатило фундус неопходних средстава за рад, који је последњи пут увећан за трактор и доставно возило „Дачија“ пре непуних годину дана.

Директор ЈКП „Белило“ Радослав Јанковић

По речима директора „Белила“ Радослава Јанковића, нова машина користиће предузећу за обављање широког спектра послова.

– Погодна је за чишћење канала, атарских путева, за копање рака на гробљима, при чему ће одмењивати неколико радника који ће моћи за то време да се баве другим пословима – каже Јанковић. – Моћи ће да се користи за кошење траве, прање улица, а зими и за чишћење снега. У питању је машина великих могућности, неопходна једном комуналном предузећу.

Јанковић објашњава да ће багер користити и за такозвану кружну туру, а то значи за сакупљање отпада који суграђани остављају на местима која нису предвиђена за то, и мимо контејнера.

Да бисмо изашли у сусрет грађанима који не знају где би са грађевинским шутом након рушења и изградње објеката или крупним отпадом, а уједно и спречили његово одлагање на недозвољеним местима, омогућићемо им да изнајме велике контејнере за 1500 динара – каже Јанковић. – Тиме ћемо, уједно, смањити сопствене кружне туре.

Нова мапина одмах након регистрације нашла се на улицама Карловаца. Први ангажман био је локалитет будућег хотела на Черату.

„Белило“ очекује ускоро и испоруку камиона ауто-смећара. Његова набавка била је преко потребна како би се превазишле потешкоће приликом одвожења смећа са каквим се предузеће сусреће већ дуже време због дотрајалости и честих кварова садашњих возила.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights