недеља, јун 23, 2024
ВестиСервисне информације

Зимска служба „Белила” спремно дочекује снежне падавине

Након сто је Општинско веће у Сремским Карловцима у петак усвојило план рада Зимске службе, Јавно комунално предузеће „Белило” данас је обавило смотру механизације и људства који ће се старати током зиме да саобраћајнице буду проходне и чисте.

По речима директора “Белила” Радослава Јанковића, у плану рада нема никаквих новина у односу на лане и у нову зимску сезону, која званично траје од 1. новембра до 1. априла следеће године, предузеће улази са залихом од 25 тона соли, а како ситуација буде налагала, набављаће се још.

Зимској служби на располагању су камион ауто-подизач, два трактора и радна машина, који ће за деловање на терену користити посипач и раонике. Механизацију ће опслуживати и радити ручно, по потреби, осам радника, којима је 1. новембра почело и двадесетчетворочасовно дежурство.

Улице ће се чистити према раније утврђеним приоритетима, а као и до сада на проблематичним пунктовима ће се остављати вреће соли да их грађани могу употребити кад затреба.

Данашњој смотри Зимске службе присуствовали су и председник општине Александар Саша Стојкечић и члан Општинског већа задужен за комуналну делатност Богдан Савић.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights