четвртак, јул 18, 2024
ВестиСпорт

Заједнички тим Стражилова и Пролетера у финалу Плазма Спортских игара младих

Одбојкаши ОК Стражилово и ОК Пролетер Зрењанин у комбинованој екипи пласирали су се на Државно финале Плазма Спортских игара младих.

Протеклог викенда у Новом Саду одржан је трећи Регионални турнир Плазма Спортских игара младих у МИС одбојци за мушкарце, рођене 2009. и млађе.

На турниру је учествовало шест екипа из Зрењанина, Сремских Карловаца, Новог Сада, Сомбора и Клека. Првопласирана екипа Дар-Мар је састављена од одбојкаша из ОК Стражилово и ОК Пролетер из Зрењанина. У победничкој екипи својом игром посебно се истакао Никола Фундук одбојкаш Пролетера.

У току 11. сезоне Плазма Спортских игара младих одржаће се четири регионална турнира у одбојци за мушкарце.

Првопласирана екипа стекла је право учешћа на Државном финалу Плазма Спортских игара младих, које ће се одржати почетком јула на Златибору.

Спортске игре младих кроз 27 година активности обогатиле су животе многих генерација, а од оснивања 1996. до сада на Играма је учествовало више од 2,7 милона деце и младих

Бројне светске и домаће компаније спонзори су Игара, као и владе и министарства земаља у којима се одржавају. Подршку пружају и МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

текст: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights