четвртак, мај 30, 2024
ВестиТуризам

Заједничка промоција ТО Новог Сада и Карловаца на Сајму туризма

НОВИ САД/БЕОГРАД: На 43. Међународном сајму туризма у Београду, који се после једне године паузе, одржава у  другачијем термину него уобичајено, на штанду ТОНС-а, где се представила и Туристичка организација општине Сремски Карловци, a током прва два дана, одржано је много унапред уговорених састанака са представницима медија, туристичке привреде из земље и региона, као и са нашим сталним партнерима.

Другог дана сајма, на штанду је одржана и конференција за новинаре, на којој су представљене нове кампање, пројекти и будуће активности ове две туристичке организације које су недавно потписале и протокол о сарадњи, а увелико раде на припреми бројних промотивних активности током ове године.

ТОНС и ТО Сремских Карловаца на једном штанду нуде обједињену туристичку понуду.

Током конференције за медије одржане на штанду ТОНС-а, ове две туристичке организације представиле су свака своје новине у туристичкој понуди, док је након конференције одржана  дегустација вина са подручја Новог Сада и Сремских Карловаца.

Директор Туристичке организације Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић, осврнуо се на овогодишње новине у раду ТОНС-а.

Нови Сад је свечаном церемонијом отварања, 14. јануара ушао у годину Европске престонице културе. Година културе је за нас у Новом Саду, али и за целу нашу земљу изузетно важна. Очекивања су велика јер желимо да ова година буде не само година опоравка већ и великог раста долазака и ноћења туриста. У том смислу ми смо пуно тога већ урадили како бисмо туристима пружили богат садржај у Новом Саду, најпре је навео директор ТОНС-а.

Директор ТОНС-а посебно је истакао разноврстан програм и дешавања у години Европске престонице културе, те је навео да ће се током ове године Нови Сад представити публици са више од 1500 културних догађаја и са око 4000 уметника у осам програмских лукова. Иза нас су програмски лукови „Дочек“ и „Сеобе“, а испред нас је почетак програмског лука „Будућност Европе“, који се бави темама попут образовања и младих.

Иако је на измаку тек први квартал године културе у Новом Саду, ТОНС се може похвалити отварањем чак два нова модерна Туристичка инфо центра, на најпрометнијим локацијама у Новом Саду. Најпре је отворен Инфо центар на нашем централном тргу, Тргу слободе, који поред информативног дела за туристе, има велики број публикација, интерактивни кутак за наше посетиоце, као и салу са конференције и изложбе. Други Инфо центар, налази се на железничкој станици и спремно дочекује туристе који нам стижу, не само новим брзим возом, већ и аутобусом, истакао је Кнежевић.

Директор ТОНС-а се затим осврнуо на чињеницу да је ТОНС развио и нови бренд и нови визуелни идентитет ТОНС-а и истакао да је нови бренд идентитет ТОНС-а заснован на утисцима и емоцијама посетилаца и туриста.

Бројне нове публикације које смо спремили за годину културе у Новом Саду преведене су на више језика и већ су омиљени дар наших суграђана за њихове госте које дочекују ове године, а реакције туриста су и више него позитивне, јер се сви слажу у једном – да су бесплатно добили нов и ажуриран водич са бројним предлозима због којих ће се сигурно поново вратити у Нови Сад у скорије време. Међу поменутим водичима је „Културно-туристички водич“, урађен у тврдом повезу, као и пројекат и публикација „52 викенда у Новом Саду“, која у овом тренутку пружа туристима 64 предлога како да проведу викенд у нашем граду, а увелико се ради на припреми нових предлога.

„У току је и припрема публикације о новосадској винској рути, као наставак пројекта који смо реализовали прошле године. Овај пројекат је обухватио 6 вински праваца са око 60 винарија са туристичким атракцијама на овим винским рутама.“ – додао је Бранислав Кнежевић.

Туристичка организација Новог Сада посебно је поносна на своје бројне промотивне кампање којима желимо да домаћој, регионалној, али и широј европској јавности представимо све актуелности у туристичкој понуди овогодишње престонице културе.

Поред кампања на друштвеним мрежама, промоције путем домаћих и регионалних кампања, наступа на домаћим и регионалним кампањама, планирамо да са новосадским представницима туристичке привреде приредимо промоцију у региону и на томе већ увелико радимо када је реч о промоцији у Бањој Луци. Широј европској јавности, Нови Сад ће ове године бити представљен путем кампање на престижном светском претраживачу „Trip Advisor“, и ова кампања обухватиће кључне месеце, од априла до јуна, током којих ћемо акценат ставити на веома важна емитивна тржишта: Турска, Аустрија и Немачка. Од почетка године већ смо угостили и представнике водећих медијских кућа Немачке и Аустрије, те смо и на овај начин присутни у медијима попут немачког високотиражног „Die Welt“-а, и аустријског „Salzburger Nachrichten“.

Директорка Туристичке организације општине Сремски Карловци (ТООСК), Јасмина Бељан Искрин, на почетку је ставила акценат на новине у туристичкој понуди Сремских Карловаца:

Пре свега, задовољство ми је да истакнем да је Туристичка организација у сарадњи са партнерима од ове сезоне увела обједињену улазницу. Обједињена улазица подразумева вођену туру уз уласке у Карловачку гимназију, Саборну цркву, Патријаршијски двор и Карловачку Богословију. Цене улазница за организоване групе су 350 динара за децу и 500 за одрасле посетиоце, казала је Бељан Искрин.

ТО Сремски Карловци увела је нови фестивал у календар догађаја „Карловачки летњи фестивал“, тако да нас у току јула и августа очекује низ уметничких догађаја на различитим локацијама у Сремским Карловцима – музичких, ликовних, графичких, песничких и других стваралачких садржаја.  Пре тога, у мају и јуну очекује нас изложба „Из женског угла“ посвећена женама које су стварале на овим просторима, а у склопу лука „Хероине“ Европске престонице културе .

Туристичка организација Сремски Карловци је на прагу отварања новог Информативног центра. Наиме, у новоизграђеном објекту уз магистрални пут, на самом уласку у центар места, ТООСК ће представити интегрисану понуду Сремских Карловаца и околине на интерактиван и иновативан начин.

ТООСК је крајем предходне и почетком ове године објавила две нове брошуре „Вински пут Фрушке горе“ и „Туристички водич Сремски Карловци“, а у изради су тематске руте које ће нарочито индивидуалним туристима, а онда и свим другим посетиоцима, односно групама, пружити нове идеје и могућности у посети ове туристичке дестинације. Планирају се заједнички програми и тематизоване руте на целој дестинацији Нови Сад, Сремски Карловци и Фрушка гора.

Такође, наглашено је да  ће промотивне активности и кампање у наредном периоду ТО Сремски Карловци радити, како појединачно, тако и обједињено са Туристичком организацијом Новог Сада у циљу унапређења видљивости туристичке понуде.

Извор: Dnevnik.rs

Verified by MonsterInsights