четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштво

Вучевић присуствовао манифестацији „Карловачка берба грожђа“

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је манифестацији „Карловачка берба грожђа“ у Сремским Карловцима, познатију као „Грожђебал“, која традиционално окупља велик број произвођача вина и других излагача домаће радиности.

Обилазећи штандове, Вучевић је са излагачима разговарао о унапређењу винарске и виноградарске производње и истакао да Србија, када је реч о квалитету вина, не заостаје за највећим светским произвођачима.

Вучевић је рекао да Сремски Карловци представљају потенцијал еколошког туризма за нашу земљу, као и да верује да ће у наредним годинама тај потенцијал на прави начин бити искоришћен.

Приликом данашње посете Сремским Карловцима, Вучевић је обишао породичне фирме „Глобал Маxима Сyстем“ Д.О.О. која се бави производњом производа од пластике  и „Агротехна“ А.Д. која се бави резањем и обрадом метала, као и производњом и монтажом металних конструкција.

Вучевић је обишао и Основну школу „23. Октобар“.

Обиласку су присуствовали начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, као и председник општине Сремски Карловци Александар Стојкечић.

Verified by MonsterInsights