четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Ватрогасцима нова опрема на дар од општине

Председник општине Александар Саша Стојкечић са сарадницима – руководиоцем Одељења за друштвене делатности Надом Остојић Агбабом и Александром Парабуцким, задуженим у Општинској управи за послове одбране, заштите и безбедности на раду, посетио је данас Ватрогасно-спасилачко одељење у Сремским Карловцима и уручио опрему вредну 600.000 динара.

Ово је трећа година заредом како локална самоуправа набавља опрему за Ватрогасно-спасилачко одељење за шта је из општинског буџета у том периоду издвојено више од шест милиона динара. 

– У протекле три године уложили смо укупно у куповину опреме више од шест милиона динара и драго нам је што смо на тај начин дали допринос повећању нивоа безбедности суграђана и посетилаца Сремских Карловаца – рекао је на данашњој примопредаји председник Александар Саша Стојекчић.

Општина је финансирала крајем прошле и почетком ове године и замену двоја врата и пет прозора на Ватрогасном дому, унапређујући тако заједно са Министарством унутрашњих послова о чијем трошку је летос поправљен кров, услове за рад карловачких ватрогасаца.

Овогодишњи пакет опреме садржи: моторни дувач за лишће, компресор за ваздух, турбо млазницу, пет ватрогасних апарата, 10 комада ватрогасних црева, две ручно преносне лампе, исто толико клешта за арматуру и моторни атомизер.

Карловачки ватрогасци

Начелник Управе за ванредне ситуације у Новом Саду пуковник полиције Стојан Миловац председнику Стојкечићу уручио захвалницу за подршку и изузетну сарадњу. Данашњем сусрету присуствовао је и заменик начелника Управе за ванредне ситуације Иван Радисављевић, а у својству домаћина командир Ватрогасно-спасилачког одељења Синиша Јанковић, као и  ватрогасци.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights