понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштина

У СКЛОПУ ОПРЕМАЊА ЗОНЕ ЗА ГРАДЊУ ХОТЕЛА НА ЧЕРАТУ У КАРЛОВЦИМА – Склопљен уговор о финансирању саобраћајнице

Председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић и директорка мађарске компаније „Szeremsegi ingatlanfejleszto“ Жанет Олах, која на Черату планира изградњу хотела, потписали су јуче уговор о заједничком финансирању недостајуће инфраструктуре у зони будућег хотелског комплекса.

По Стојкечићевим речима, под недостајућом инфраструктуром се подразумева градња нове саобраћајнице од Дударе према хотелу и њено потпуно комунално опремање – постављање електроинсталација, водоводне мреже, уличног светљења.          

– У првој фази у плану је изградња саобраћајнице са две траке, пешачком и бициклистичком стазом – каже председник карловачке општине. – Саобраћајница ће бити дуга око 350 метара до хотела, а касније планирамо да је продужимо до Улице Милоша Црњанског, чиме би Дудара добила још једну улицу.

Следећи корак након јучерашњег потписивања улоговра је, како каже Стојкечић, израда пројектно-техничке документације. Реално је очекивати да пројектовање буде завршено до краја године, што значи да би догодине могло да се деси да почну први радови.

По процени Стојкечића с обзиром на њихову сложеност и обим, требало би да трају отприлике две грађевинске године, а коштаће око 170 милиона динара.

– Ми ћемо финансирати тај пројекат од пара које су у буџет слију од накнаде за уређење грађевинског земљишта. Наше учешће неће бити велико, а нова улица биће још једна корист од изградње хотела – поручио је он.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights