понедељак, април 22, 2024
ВестиИзбори 2020.

У Магистрату у сусрет изборима омогућен увид у бирачки списак

Грађани Сремских Кароваца поводом избора за посланике Народне скупштине и Скупштину АП Војводине, те одборнике у локалном парламенту, који ће бити одржани 21. јуна, могу проверити податке у бирачком списку и евентуално се уписати, уколико то раније из неког разлога нису учинили, до 5. јуна у 24 часа, када се списак закључује.

Увид у бирачки списак могућ је сваког радног дана и суботом од 8 до 15.30 сати, у канцеларији 25, у згради Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1.

Право на упис у бирачки списак имају сви пунолетни грађани Карловаца и малолетници који стичу пунолетство закључно с даном гласања, под условом да имају пребивалиште на територији општине, као и интерно расељени с боравиштем у Карловцима. Након закључења бирачког списка, захтеви за промене подносе се Министарству државне управе и локалне самоуправе или преко Општинске управе у Карловцима, најкасније 72 сата пре избора, односно до 17. јуна.

Од проглашења изборне листе право на увид и подношење захтева за измене има и подносилац листе, по истом поступку као и грађани.

На изборима 21. јуна, Карловчани ће, као и на прошлим, да гласају на десет бирачких места. Бирачко место број 1 у Карловачкој гимназији обухвата бираче с Трга патријарха Бранковића, Трга Бранка Радичевића, Улице патријарха Рајачића, Васе Стајића, Соње Маринковић, Вука Караyића и Поштанске. У најстаријој српској гимназији налазе се још три бирачка места – 4, 5 и 6. На бирачком месту 4 могу гласати људи из улица  Браће Анђелић, Мичуринове, Жарка Зрењанина, Фрушкогорске, Јована Гроса 11–63 и 12 до краја и Иве Андрића.

На „петици” гласају бирачи из Чератске, Балканске, Чератске И и ИИ, Сарајевске, Васе Пелагића, Карловачких ђака 1–29 и 2–36, Људевита Гаја, Јована Гроса 1–9 и 2–10 и Загуљанца, а на бирачком месту 6 гласачи из Ешиковачке, с Белила, Воросова, Стражиловске улице, Пупинове, Боцке, Пуцавца и Улице митрополита Стратимировића 1–83а и 2–108а.

Бирачко место 2 у ОШ „23.октобар” обухвата бираче из Карађорђеве улице, Железничке пруге, Теодора Крачуна, Браће Дејановић, Дунавске, Војвођанске, Николе Тесле и Пинкијеве. У основној школи је и бирачко место 10, где ће гласати бирачи из Прерадовићеве, улица Димитрија Сабова, Илије Округића, Ивана Мажуранића, Максима Горког и Јована Јовановића Змаја.

Бирачко место 3 налази се на Факултету за менаyмент, Његошева 1/а, и обухвата бираче из Петроварадинске улице, Петроварадинске чесме, Заноша, Јована Поповића, Симе Милутиновића Сарајлије, Јакова Орфелина, Славка Родића, Доке, Буковачке, Његошеве и Новосадске улице.

На бирачком месту 7, у Клубу пензионера „Братство-јединство” на Дудари право да бирају имају житељи улица Карловачких ђака од 38 до краја и од 31 до краја, Доситеја Обрадовића, Војводе Шупљикца, Милоша Црњанског и Гаврила Принципа.

У Ватрогасном дому, на бирачком месту 8, гласаће Карловчани из Чика Ђурине улице, Гробљанске, Матошеве, Светозара Марковића, Ивана Филиповића, Сремске, Јована Живановића и Виноградарске, а на бирачком месту 9, у Високој школи струковних студија или некадашњој управној згради циглане, они из улица Карловачког мира, Андреја Волног, Ћушилова, Митрополита Стратимировића од 85 до краја и од 110 до краја, Београдске, Средњег Матеја, Караша, Краљевог брега, Кривца, Липовца и Банстола.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights