четвртак, мај 30, 2024
ВестиДешавања

У Карловцима евергрин мелодијама упловили у празничну чаролију

Концертом врхунских музичара под управом Александра Дујина у петак увече у свечаној сали Карловачке гимназије почела је овогодишња манифестација „Карловачка божићна идила”, која ће трајати до 13. јануара.

На најбољи начин, пробраним, светски познатим евергрин композицијама, отворен је фестивал који ће употпунити празничну атмосферу Божића и допринети да Карловци изгледају још свечаније и магичније у том периоду.

Како кажу у карловачкој Туристичкој организацији „Божићна идила“ дочекаће посетиоце са стране , али и домаће становништво свечаним белим пагодама, окићеним шареним украсима и малим дрвеним кућама из којих се шире мириси и укуси хране и пића из ових крајева. Величанственост старог градског трга употпуниће празнична светла и музика.

После концерта на самом старту манифестације, посетиоци ће моћи да уживају у још неколико током фестивала. Следећи је 29. децембра у римокатоличкој цркви Пресветог Тројства, где ће на једним од најстаријих оргуља у Војводини засвирати Давид Бертран. За дочек Нове године концерт у центру почиње у 16 и траје до 20 сати. Наступиће бендови „Кило кило банда” и “Кец, кец”. За Српску нову годину певаће ансамабл Полифоника, Српски хор Свети Серафим Саровски и Поп хоп радио од 20 до 23 сата.

До краја манифестације предвиђене су и радионице за децу и одрасле „Оживљавање обичаја”, као и божићни маркет и представа за децу. 

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights