недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

У Црвеном крсту спремају поклоне за децу народне кухиње

У Црвеном крсту Сремских Карловаца прикупљају слаткише, школски прибор и храну за бебе за новогодишње пакетиће који та организација сваке године додељује деци корисника услуга Народне кухиње. Акција је почела 1. децембра, али по речима секретара карловачког Црвеног крста Марине Фодор, одзив до сада није био задовољавајући.

– Доделу смо планирали 27. децембра и надамо се да ћемо ипак успети да сакупимо довољно слаткиша да све малишане обрадујемо за Нову годину- каже Марина Фодор. – Поменуте артикле треба донети до петка у Дом Црвеног крста, Пупинова 16, а ко није у прилици да дође, може на рачун организације 340-2248-73 да уплати новац са назнаком да је за новогодишње пакетиће. Поклоне припремамо за 25 деце и три бебе, за које нам је у првом реду потребна беби-храна.

Марина Фодор напомиње да је добра околност што је овогодишња  акција „Мала дела су велика ствар“ која је реализована у Лидловом објекту у Новом Саду у Улици војводе Степе, била берићетна, па ће сакупљене намирнице и средства за хигијену искористити и за припрему новогодишњих пакетића.

– Током три седмице колико је трајала акција сакупили смо 450 килограма хране, средстава за хигијену и кондиторских производа, што је три пута више него лане – каже секретарка Црвеног крста. – Захваљујући томе свих 60 корисника Народне кухиње добиће пакет са тим производима 28. и 29. децембра.

текст: Зорица Милосављевић //фото: Црвени крст Србије

Verified by MonsterInsights