четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Тренинг безбедне вожње бициклиста

Дана 21.10.2020. године Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са СУ „На све стране“ и Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Општине Сремски Карловци, организовали су тренинг безбедне вожње за бициклисте, а овог пута циљна група су били ученици петих рзреда  ОШ „23. октобар“.

Агенција за безбедност саобраћаја је уочила потребу да се посебна пажња посвети проблему безбедности деце бициклиста у саобраћају и активностима за унапређење њихове безбедности. Према досадашњим искуствима у овој области, показало се да је један од кључних елемената за смањење ризика страдање деце бициклиста у саобраћају улагање у континуирано саобраћајно образовање и едукацију деце о правилном и безбедном учествовању у саобраћају.

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Општине Сремски Карловци такође је препознао значај сталне едукације деце, па је у протеклих неколико година посвети огромну пажњу како на децу пешаке тако и на децу бициклисте, организујући многробојне активности и такмичења у циљу едукације деце.

Теоријска обука и тренинг одржани су у школској сали уз придржавање свих епидемиолошких мера, а циљ обуке је био едукација деце бициклиста основно-школског узраста о правилном и безбедном учествовању у саобраћају. Након обуке и тренинга сва деца су добила скромне поколончиће који ће им помоћи да буду што уочљивији у саобраћају а  ОШ „23 октобар“ је добила на поклон један бицикли као дар Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије који ће бити од велике помоћу у обуци и других ученика.

     Савет за координацију послова безбедности саобраћаја

Verified by MonsterInsights