четвртак, јул 18, 2024
ВестиСпорт

Стрелци остварили запажене резултате на Првенству Војводине

Чланови Стрељачке дружине Стражилово из Сремских Карловаца два викенда заредом учествовали су на Првенству Војводине, најпре у дисциплини малокалибарске пушке, а потом и у дисциплинама војничка пушка 20 лежећи и полуаутоматска пушка (ПАП) 20 +10 остваривши запажене резултате.
На стрелишту у Суботици 2. септембра тројац у саставу Славко Бабић, Дарко Винер и Никола Милошевић освојио је убедљиво прво место у дисциплини ПАП, а на победничко постоље у појединачној конкуренцији са 252 круга стао је Никола Милошевић, док је други са 241 кругом био Славко Бабић. Исти трочлани тим заузео је треће место екипно у дисциплини војничка пушка, док је у појединачној конкуренцији Винер завршио на 4. позицији, уз један круг заостатка за трећепласираним.

Недељу дана пре, 27. августа на истом месту на Првенству Војводине у малокалибарској пушци стрелци Стражилова су освојили четири одличја – два појединачна и два екипна.

У категорији тростав 3х20 са 485 кругова Славко Бабић се окитио златом. У категорији 40 лежећи треће место освојила је иста трочлана екипа – Бабић, Винер и Милошевић, док је Бабић понео и сребро појединачно. Ова тројица су трећу позицију заузела и у троставу 3х20.

Стрелци Стражилова се надају медаљама у све три категорије и на Државном првенству, које ће бити одржано 16. и 17. септембра у Суботици.

текст: Зорица Милосављевић // фото: СД Стражилово

Verified by MonsterInsights