среда, јул 17, 2024
ВестиДруштвоОпштинаПокрајина 2023

Мировић и Весић обишли реконструкцију државног пута (ФОТО)

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади републике Србије Горан Весић боравили су данас у Сремским Карловцима у којима је у току реконструкција деонице државног пута, за шта је из покрајинског буџета обезбеђено  307 милиона динара. У друштву са домаћином, председником општине Сремски Карловци Александром Сашом Стојкечићем, они су били на месту где се тренутно изводе радови.

Игор Мировић је рекао да је пут кроз Сремске Карловце један од најоптерећенијих будући да око 9.500 аутомобила и готово 1.000 камиона током дана прође тим путем. Додао је да тај пут није реконструисан још од краја 60-их година прошлог века.

Пут је иначе изграђен 1937. године као интернационална саобраћајница и био је то први бетонски друм у тадашњој држави.

Реконструкција деонице државног путу IIА реда број 100 кроз Сремске Карловце почела је 24. августа скидањем слоја асфалта у десној коловозној траци почев од Мутице. 

Према уговору, биће обновљено 4,2 километра пута, од 131. до 135. километра, односно од Мутице до железничког надвожњака у Заношу. Радовима ће бити обухваћено уклањање садашњег асфалта, јачање коловозне конструкције, те изливање два нова слоја асфалта. Након тога следи постављање банкина и сигнализације, те уређење путног појаса.

Реконструкција би, како су најавили из „Путева Србије”, којима је поверен посао, требало да буде завршена за 60 дана уколико временске прилике дозволе.

Претходно су Мировић и Весић у згради Бановине у Новом Саду присуствовали потписивању уговора о преносу новца  између Покрајинске владе и Јавног предузећа „Путеви Србије” за финансирање израде плана детаљне регулације, идејног решења и пројекта, као и пратећих студија и елабората, за изградњу саобраћајнице (обилазнице) Нови Сад – Ветерник – Футог – Бегеч – Гложан – Челарево – Бачка Паланка и израде техничке документације, студија, елабората и урбанистичко-техничке документације за реконструкцију пута од Темерина до Бечеја.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights