среда, јул 17, 2024
ВестиСпорт

Сремски Карловци данас престоница баскета 3х3

У центру Сремских Карловаца  у току је турнир у баскету 3х3, у организацији  карловачке општине и Националног спортског савеза „3х3 баскет“.  Надметање екипа из читаве Србије и Републике Српске почело је нешто пре поднева, а према речима организатора, финале се очекује око 21 сат.  

По речима Игора Марковића, једног од организатора турнира, у Сремским Карловцима се у овом тренутку игра „РОДА 3х3 државно првенство Србије“, уз учешће 24 екипе.

-Један од услова за одржавање оваквих спортских надметања јесте погодан трг. Сремски Карловци имају један од најлепших тргова  што је био мотив да турнир организујемо овде. Задовољан сам  посећеношћу на почетку такмичења, а верујем како дан буде одмицао да ће људи доћи у већем броју и уживати у добром баскету. Ово је први пут да на једном терену учествује  24 екипе. Обично када буде толико тимова мора да се направе два терена, што је захтевно за организацију. За надметање у Карловцима владало је велико интересовање. Чак смо и синоћ  добијали позиве из Карловаца за учешће, међутим, пошто смо много раније попунили  лимит од 24 тима, нисмо били  у могућности да их убацимо у распоред – каже Игор Марковић.

Првопласирану екипу очекује награда од 90.000 динара, освајачи другог места добиће 20.000, а трећепласираном  тиму припашће 10.000.

Турнир „РОДА 3х3 државног првенства Србије“ у Сремским Карловцима може да се прати и у директном преносу на YouTube каналу 3×3 Serbia.

текст и фото: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights