понедељак, јун 24, 2024
ВестиОпштина

Шанса за избеглице, расељене и прогнане да побољшају услове становања

Избеглице, као и грађани коју су некада имали статус избеглих, прогнаних и расељених, а настанили су се у Сремским Карловцима, имају могућност да конкуришу за доделу помоћи за решавање стамбених потреба кроз набавку грађевинског материјала.

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону расписао је конкурс је за доделу грађевинског материјала неопходног за побољшање основних услова становања.

По речима председнице Управног одбора Фонда Наде Остојић Агбабе, максимална вредност једног пакета грађевинског материјала је 500.000 динара, а минимална 150.000 по породичном домаћинству.

Помоћ се додељује за завршетак започете градње и адаптације неусловних стамбених објеката. Пријаве на конкурс се подносе на обрасцу, који се може преузети у просторија-ма Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону и на интернет адреси https://fir­pi­sr.rs . На исти начин може се преузети и образац за изјаву која је саставни део конкурсне документације.

За додатне информације у вези са конкурсом треба се обратити Фонду за избегла, ра-сељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, или на телефон 021/475 42 95, као и путем мејла на адресу управа@фондирпвојводине.рс

Пријаву треба послати поштом или донети лично у затвореној коверти на адресу Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, са назнаком „Јавни позив-грађевински материјал“.

Рок за подношење пријава са потребном документацијом је до 28. јуна.

текст: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights