четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

Сениори Стражилова се вратили на терен

Сениорски тим ФК Стражилово савладао је данас резултатом 5:1 ФК Татра из Кисача. Голове на данашњој утакмици на противничком терену дали су Јован Вуковић (два поготка), Душан Јовичић, Александар Пуношевац и Михајло Станковић. Ово је  друга узастопна победа у Другој новосадској лиги откако је  прошлог викенда, након десет година паузе, поново на игралишту на обали Дунава заиграла сениорска екипа карловачког фудбалског клуба који постоји 105 година. Деби су карловачки црвено-бели одиграли на свом терену са Милетићем из Мошорина и однели победу такође убедљивим резултатом 4:1. 

Иако је то донедавно изгледало као немогућа мисија, упорношћу,  невиђеним ентузијазмом и радом ветерана и великих поштовалаца другог по старости карловачког клуба, превазиђени су многобројни проблеми који су притискали Стражилово, створени услови да попут готово свих општинских места у Србији и Карловци опет имају сениорски фудбалски тим.

Могло би се рећи да је то круна интензивног залагања садашње управе клуба, играча ветеранског састава, родитеља деце која се подучавају тој спортској вештини у Школи фудбала која је дуги низ година била једина светла тачка Стражилова.

Прекретница у вишегодишњем таворењу догодила се формирањем ветеранске екипе 2020. године која је постала заговорник промена и преузела на себе многобројне активности које су резултирале тиме да карловачки фудбалери имају сада игралиште на ком им многи завиде, са рефлекторима, први пут у историји тог спорта у Карловцима, семафор, а и клупске просторије су обновљене и служе за понос. Постављене су и пластичне седалице на трибинама. У свим тим подухватима Стражилово је имало и подршку донатора, а и локална самоуправа је приметила просперитет и дала допринос да се он одржи куповином косачице, те намиривањем дуга за неплаћени комунални рачун из периода претходне управе.  Клуб је у међувремену стекао и спонзора – Nexe групу.

Став  управе, на челу са Драганом Кљајићем, био је да се сениорски тим формира када се обезбеде сви услови за тренинге и такмичења, и тако је и било. На списку је више од 30 играча. Тренинзи се одржавају три  пута недељно, а тренер је Остоја Драгољевић.

текст: Зорица Милосављевић // фото: приватна архива

Verified by MonsterInsights